Akademik Çalışmaları kolaylaştıran 101 araç

 Herkese merhaba, sizler için bir flood hazırladım. İçerisinde toplam 102 tane akademik araç, yöntem ve ipuçları içeriyor. Rt yapalım daha çok kişiye ulaşsın.+++ 

1.Akademik Gelişim Youtube kanalına abone olarak ve @Akademikgelisme hesabını takip ederek bana destek olabilirsiniz. Youtube kanalım: youtube.com/channel/UCoC9Z… 
2.@VoiceofAcademia hocamızdan: Google Scholar'da yaptığınız bir aramanın sonuçlarını bu yazılımla Excel ve Word formatında çıktı olarak alabilirsiniz Bir kaç dakikada binlerce kaynağı olan bir bibliyografya oluşturabilirsiniz. harzing.com/resources/publ… … 
3.@VoiceofAcademia hocamızdan: Word'de klavye kısayolları Şahsen sürekli unuttuğum kısayollar :( Yer imi olarak kaydetmekte fayda var. Akademik yaşam kalitesini arttırmak için Office programlarında uzmanlaşmak lazım. support.microsoft.com/tr-tr/office/w… … 
4.@VoiceofAcademia hocamızdan: Arama yaparken araştırma konunuzu Özellikle Semantic Scholar gibi platformlar makaledeki görselleri de depoladığı için aramalarda çok iyi oluyor semanticscholar.org 
5.@VoiceofAcademia hocamızdan: Google’da Muhtemelen Bilmediğiniz 10 Farklı Arama Yöntemi! - site içinde arama - blinmeyen kelimeyi bulma - cümle şeklinde arama - eş anlamlıları da aramaya dahil etme by @webtekno . webtekno.com/google-da-bilm… … 
6.@VoiceofAcademia hocamızdan: PDF'den Excel'e PDF üzerindeki tabloları bozulmadan Excel'e dönüştürmek için Smallpdf kullanabilirsiniz
- Karakterlerde bozulma olmuyor
- Aynı anda bütün tabloları dönüştürebiliyor
- Dönüştürme çok kısa sürüyor. smallpdf.com/tr/pdf-to-excel 
7.@VoiceofAcademia hocamızdan: Printfriendly Özellikle Print imkanı vermeyen veya içeriklerin içiçe geçtiği internet sayfalarını pdf'e çevirirken gereksiz görseller, reklamları ve boşlukları silen bir harika uygulama. Çok işime yarayacak. printfriendly.com 
8.@VoiceofAcademia hocamızdan: Sumnotes - Summarize PDF Annotations
Bu sitede okuduğunuz PDF dosyasında altını çizdiğiniz yerleri toplu halde çıkarabiliyorsunuz. sumnotes.net 
9.@VoiceofAcademia hocamızdan: Bu twit ve alttaki yorumlarda akademik veritabanları sıralanmış Bu tür kaynakları not defterinizin başına yazın ki her durumda varlıklarını hatırlayın
10.İstatistik ve analiz için Youtube kanalı:
@istatistikvean1 hocamızın başarılı bir Youtube kanalı var. Mutlaka göz atmalısınız.
youtube.com/channel/UCFH3g… … 
11.@VoiceofAcademia hocamızdan: Kaynak ararken faydalanabileceğiniz 35 açık erişim sitesi. datasciencesociety.net/34-open-access… … 
12.@VoiceofAcademia hocamızdan: Baş ucuna not edilmeli: Ekran Bölme Ekranınızdaki açık bir sekmeyi 'Windows + Sol yön tuşuna, diğer sekmeyi de Windows + Sağ yön tuşuna basarak ortadan ikiye bölebilirsiniz. 
13.@VoiceofAcademia hocamızdan: Forvo telaffuz sözlüğü Yabancı dilde sunumlarınız öncesi telaffuzundan emin olmadığınız kelimeleri çalışmanız zor durumda kalmamak için çok faydalıdır. @forvo tr.forvo.com 
14.@VoiceofAcademia hocamızdan: Text to Speech yazılımlara sunum öncesi metninizi okutun ve defalarca dinleyin. Bu konuda tonlarca site mevcut: Ttsreader.com
Naturalreaders.com
Readspeaker.com @ReadSpeaker 
15.@VoiceofAcademia hocamızdan: Bu platformda 393 Dergi, 23.020 sayı, 794.402 yazıdan oluşan devasa bir arşiv mevcut Arşiv isminden anlaşılacağı gibi İslamcı dergiler üzerine. Siyasi tarih, edebiyat, siyasal islam vb çalışanlar için faydalı olabilir. katalog.idp.org.tr 
16.@VoiceofAcademia hocamızdan: Güncel uluslararası literatürü takip etmek için telefonlarınızda 'researcher' uygulamasını kullanınız Çalışma alanınızla ilgili Impact Factor'u en yüksek dergileri listenize ekleyin. #researchers #researcher play.google.com/store/apps/det… … 
17.@VoiceofAcademia hocamızdan: Mindly En etkin not tutma ve hatırlama tekniklerinden birisi olan zihin haritası (mind map) yöntemi için bu uygulamayı öneriyorum Söz de yazı da uçar, geride zihin haritası kalır. play.google.com/store/apps/det… … 
18.@VoiceofAcademia hocamızdan: Cornell not alma tekniği
19.@VoiceofAcademia hocamızdan: İngilizcenizi geliştirmek için 50 altın öğüt by @cagrihoca Çok güzel bir blog. Takip etmenizi öneririm. ingilizce.org/ingilizcenizi-… … 
20.Güncel literatürü nasıl takip ederim? Sorusuna en güzel yanıt:  
21.@VoiceofAcademia hocamızdan: YouEnglish
- aradığınız kelimenin geçtiği videoların tamamı açılıyor
- altyazı desteği olan videolar tarandığı için metni de takip edebilirsiniz
- 10 dil desteği var
- Dil içinde aksan seçeneği bile var. youglish.com 
22.Zotero nasıl kullanır? (6 dakikada öğren):  
23.@VoiceofAcademia hocamızdan: Slideshare Bir konu hakkında bilgi sahibi olmanın en kolay yollarından birisi sunumlardır. Slideshare istediğiniz konuda sunumlara ulaşmanız için iyi bir araçtır slideshare.net 
24.@VoiceofAcademia hocamızdan: Not tutma uygulamaları @webrazzi webrazzi.com/2017/02/10/not… … 
25. @VoiceofAcademia hocamızdan Online Sosyal Bilimler Sözlüğü Terim önerisinde de bulunabileceğiniz bu sözlüğü incelemenizi öneririm. Geniş içerikli ve katılımlı bir akademik online sözlük gereği var. omer-demir.net/sosyal-bilimle… … 
26.Akademik Çalışmaları Kolaylaştıran Uygulama ve Websiteleri (2020):  
27.@VoiceofAcademia hocamızdan Sizler için muhteşem bir program daha Programı indirip Google Books'ta yer alan kitapları arıyorsunuz; - gösterime açık tüm sayfaları tarıyor - fotoğrafını çekiyor - pdf olarak birleştiriyor. EDS Google Books Downloader everydaysoft.com/Product/EDSGoo… … 
28.Mendeley Nasıl Kullanılır?  
29.@VoiceofAcademia hocamızdan TÜBA Açık Ders Malzemeleri Portalı İlginizi çekebilecek bir çok alanda açık dersler mevcut. Video seçeneği olan derslerin bazılarını Türkçe anlatım bazılarını da Türkçe altyazı seçeneği ile takip edebilirsiniz. acikders.tuba.gov.tr/course/index.p… … 
30.@VoiceofAcademia hocamızdan Etimoloji Türkçe Nişanyan sözlükle beraber en iyi online etimolojik sözlüktür. Özellikle uygulamadaki 'rastgele kelime' seçeneği ile çok güzel zihinsel aydınlanmalar yaşayabilirsiniz :) Seviyoruz
play.google.com/store/apps/det… … 
31.Yüksek lisans Hakkında en çok merak edilen sorular (2020):  
32.@VoiceofAcademia hocamızdan Youtube Kitaplığı Youtube'u daha etkin kullanmak için @YouTube ;
33.Akademik bilgiler içeren Oynatma listesi:  
34.@VoiceofAcademia hocamızdan: Ivy League Courses Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia üniversitelerinden 450 online ders. freecodecamp.org/news/here-are-… … 
35.Akademisyenin 1 haftası nasıl geçiyor? @istatistikvean1 hocamız kendi haftalık ritüeli üzerinden çok güzel izah etmiş . Akademisyen olmadan önce düşünmek için:  … 
36.Zihin Haritası Oluşturma Siteleri (2020):  
37.SPPS İle ilgilenenler için @naci_murat hocamızın Youtube hesabına bakabilir.
youtube.com/channel/UCXf_9… … 
38.@HamaratErcenk hocamızdan bir öneri: Aşağıda, @UChicago'nun sosyal bilimler konularındaki #YouTube kanalına ulaşabilirsiniz. Sistemli ve profesyonel. youtube.com/user/UChicagoS… … 
39.Akademik Hayat İçin Altın Tavsiyeler (2020):  
40.@HamaratErcenk hocamızdan bir öneri: Akademik sunular için #yerli ve #ücretsiz veritabanı ° 12 kategoride binlerce Sunu formatında indirme veya çevrimiçi gösterim, Kendi sunularınızı yükleme yapabilirsiniz. #Atıf verilerek sunular kullanılabilir. akademiksunum.com/index.jsp?modu… … 
41.@VoiceofAcademia hocamızdan: Writefull Webdeki makale ve kitapları tarayarak kullandığınız kelime veya kalıpları karşılaştıran, gramer yanlışlarınızı minimuma indiren yazılım. writefull.com 
42.İntihal önemli bir konu, ücretsiz intihal proğramları bu videoda:  
43.@VoiceofAcademia hocamızdan: Araştırma Konusu Önerileri
44.Paper Survey Elle doldurulmuş anketleri kodlayarak tek tek girmek yerine optik okuyucu gibi tarayarak basitçe Excel'e işleyebilirsiniz @akademikbirisi basit şekilde anlatmış. akademikbirisi.blogspot.com/2020/02/hard-c… … 
45.Paper survey için videolu anlatım:  
46.@Cenk_Akademi hocamızdan :hocamızdan İngilizce makale yazarken faydalanabileceğiniz kaynaklar. muratcenk.com/2020/06/ingili… … 
47.Veri görselleştirme araçları:  
48.@fatihdin4 hocamızdanLiteratür araştırması yapmak için harika bir yardımcı site yapmışlar: connectedpapers.com Bir makaleyi giriyorsunuz, makalenin içindeki referans ağını size veriyor. Kendi makalemde denedim. Makalede alıntılanan önemli işleri görselleştirdi. 
49.Makale okurken en pratik ve etkili şekilde okumanızı sağlayacak yöntemler bu videoda:  
50.@MFatihKirenci hocamızdan: Güvenlikli PDF'lerde ve sitelerdeki seçtiğiniz metinleri İngilizce, Arapça ve diğer dillerde copyalayabilen bir program üstelik ücretsiz. capture2text.sourceforge.net 
51.Sayfa numarasını istediğin sayfadan başlatma (3 dakikada):  
52.@ammarklc hocamızdan: Sağlı sollu iki sayfa şeklinde taranmış pdfleri ortadan ikiye bölerek tek sayfalı bir pdfe çevirmek için: sejda.com/Ancak ücretsiz olarak sanırım 200 sayfaya kadar izin var, sonrası premium. Kullandığım kadarıyla çok başarılı, kullanışlı. 
53.Sunum yapma araçları (hepsi ücretsiz):  
54.@eitatli hocamızdan: Ortak #LaTeX makale yazma platformları: overleaf.com 
55.Yüksek lisans Avantaj ve Dezavantajlarını hocalarımız anlatıyor.  
56.@fakirulfikir_ hocamızdan Word-pdf- excel dönüştürme ve yüksek performans ile fotoğraftaki yazıyı worde çevirme. abbyy.com/en-ee/lp/finer… … 
57.Akademik Çalışmaları Kolaylaştıran Chorme Uzantıları:  
58.@umitgunes87 hocamızdan: Literatür taramasından büyük kolaylık. Literatür taramasını yapay zeka ile bitirmişler:) Bir makale için: * Hangileri makaleyi desteklemiş, * Hangileri tartışmış, * Hangileri bahsetmiş görsel bir şekilde görüyorsunuz.
scite.ai 
59.Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri (2020):  
60.@umitgunes87 hocamızdan: Adobe Acrobat ile PDF dosyalarının (özellikle taranmış dosyaların) boyutunu 5 kat Nasıl küçültebilebilirim?
61.Tez otomatik içindekiler tablosu oluşturma (3 dakikada):  
62.@umitgunes87 hocamızdan: @OriginLab
-hem analizler hem de görselleştirme açısından üst düzey bir program.
-Yüzlerce ön tanımlı grafik modülüyle sadece değerleri değiştirmeniz yeterli.
-Yıllardır kullanıyorum, muadilini görmedim. 
63.Tez Konusu Bulmaya Yardımcı 11 Site (2020):Video Türkçe :)  
64.@Cenk_Akademi hocamızdan: Kitap okuyarak İngilizcemi geliştirmek istiyorum diyorsanız, doğru adres burası diyebiliriz. Bu sitede drama veya bilim kurgu gibi kategorilere göre ayrılmış birçok yabancı kitap bulabiliyorsunuz.
free-ebooks.net 
65.Kaynakça Oluşturma( en hızlı biçimde):  
66.@Cenk_Akademi hocamızdan: YÖK Tez Tarama Çok basit ama mühim bir ipucundan bahsedeceğim. YÖK Tez Taramada birçok kişi genelde 'Tez Adı' ile arama yaparlar. Ancak bu durumda çok az sonuç çıkar. Eğer aranacak alanı 'Tümü' yaparsanız daha fazla sonuç çıkacaktır. 
67.Akademik Çalışmalara Yardımcı 10 İnternet sitesi (2020):  
68.@Cenk_Akademi hocamızdan: Ücretiz e-kitap siteleri arasında ön plana çıkan LibriVox, kitap tutkunları için ideal bir site. LibriVox sayesinde kitapları hem indirebilir hem de dinleyebilirsiniz.
librivox.org 
69.Literatür taraması yapmaya yardımcı siteler:  
70.@Cenk_Akademi hocamızdan :BenchPrep
Dünya çapında sizinle aynı derslerden sorumlu insanlarla soru bankalarını, quizleri, notları vb. paylaşabilmenizi sağlayan, bir uygulamadır.
benchprep.com 
71.Akademik Çalışmaları Kolaylaştıracak 8 Yöntem (2020):  
72.@Cenk_Akademi hocamızdan :SpringerLink Hemen hemen her konuda elektronik dergiler ve kitaplar bulabileceğiniz muazzam bir site. Ayrıca koleksiyon ve içerik türüne göre de yayınlara göz atabilirsiniz. link.springer.com 
73.@Cenk_Akademi hocamızdan :Qiqqa
Qiqqa, araştırmacıların binlerce PDF ile çalışmasını sağlayan ücretsiz referans yazılımıdır. İçerisinde zihin haritası, alıntılama araçları gibi pek çok özelliği barındırır.
qiqqa.com 
74.@Cenk_Akademi hocamızdan :Internet Public Library 500,000 üzerinde makalenin bulunduğu ve ücretsiz erişim imkanı sunan açık arşiv sitesidir. Google’s Scholara alternatif olarak kullanılabilir. Bir göz atın, işinize yarayacak kaynaklar bulabilirsiniz. ipl.org 
75.@Cenk_Akademi hocamızdan :Mailtrack ile göndermiş olduğunuz maillerin ne zaman okunduğunu öğrenebilirsiniz. Detaylar: muratcenk.com/2020/06/muhtes… 
76.@Cenk_Akademi hocamızdan :Duplicate Cleaner, Farkına varmadan bir kaynağı birden fazla indirebiliyoruz. Ancak bu çok can sıkıcı olabiliyor. Bunun için Duplicate yinelenen dosyaları bulur ve kaldırır. gezginler.net/indir/duplicat… 
77.@Cenk_Akademi hocamızdan :CSL Search by Example
Müthiş bir site Balloon
Makale veya Tez yazacaksınız ancak istediğiniz referans stilini bulamıyorsunuz? Ne yapacaksınız?
Siteye girin ve istediğiniz atıf stiline yakın örnekleri bularak indirin.
editor.citationstyles.org/searchByExampl… 
78.@Cenk_Akademi hocamızdan :Diigo Dijital yapışkan not ve vurgulama aracıdır. Kişisel deponuz bulunmakta. Bu sayede notlarınız güvende tutulmaktadır. Rakiplerine göre daha fazla özelliğe sahiptir. Ayrıca notlarınızı arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. chrome.google.com/webstore/detai… 
79. Ses ile yazı yazmak isteyenler için en kolay yöntemler:  
80.@VoiceofAcademia hocamızdan: Üzerinde not alamadığınız veya altını çizemediğiniz korumalı pdf dosyalarını açmak için bu siteyi kullanabilirsiniz pdf.io/tr/unlock/ 
81.@umitgunes87 hocamızdan: Sizleri @webofscience'ın bir ürünü olan @kopernio eklentisi ile tanıştırmak istiyorum.
@kopernio sitesine üniversite mail adresinizle üye oluyorsunuz. Webde araştırma yaparken bir çok tam metni @kopernio sayesinde anında indirebiliyorsunuz. 
82.@umitgunes87 hocamızdan: Çalıştığınız alanla ilgili ilişki ve atıf ağlarını görselleştirmek istiyorsanız
@UniLeidenNews tarafından hazırlanan WOSviewer'i mutlaka deneyiniz. 
83.@umitgunes87 hocamızdan: Tezinizin süreç takibini, zaman planlamasını @ClickUp_app ile yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
84.Sizleri nitel analiz programları kapsamında kullandığım ve en iyilerinden olan @ATLASti
ile tanıştırmak istiyorum. Nitel çalışmalar için benzersiz imkanlar sunmakta. Kullanımı çok kolay olan @ATLASti'nin görselleştirme tarafı da çok güçlü. atlasti.com 
85. Tez yazımında en büyük problem sayfa numaralandırma işlemi. Bu işlemi 3 dakikada anlattım.
Video linki:
 
86.@VoiceofAcademia hocamızdan: Google Scholar Dil Ayarları Eğer yabancı diliniz iyi değilse Google Scholar dil ayarlarında Türkçeyi seçin. Aradığınız kavramla ilgili karşınıza sadece Türkçe kaynaklar çıkacaktır...
87. Tez kurtaran bilgi:
88.@VoiceofAcademia hocamızdan: Highlighter Cheering megaphoneCheering megaphoneCheering megaphone
Web sitelerinde okuduğunuz metnin altını çizmeye yarayan harika bir Chrome eklentisi. chrome.google.com/webstore/detai… 
89.@VoiceofAcademia hocamızdan: Prezi sunumunu PDF olarak kaydetmek Prezi sunumu takip ederken başı dönenler için ve arşivine eklemek isteyenler için güzel bir çözüm. mrprezident.com/news/prezi-to-… 
90. @VoiceofAcademia hocamızdan: Urban Dictionary İngilizce sosyal medya yorumları okuyorsanız yanı başınızda durması gereken sözlük! Özellikle argo kısaltmalar ve yeni popüler olan jargon için urbandictionary.com 
91.@VoiceofAcademia hocamızdan: EasyBib Web sitelerine referans vermek için kullanabileceğiniz güzel bir araç. Sonuçlar gayet başarılı ve APA'nın son sürümü ile uyumlu. Sitelerin referans olarak kullanılma değerleri ile ilgili tavsiye de veriyor... chrome.google.com/webstore/detai… 
92.@VoiceofAcademia hocamızdan: Reader View Web'de okurken rahatsız eden siteleri bu eklenti ile okumanızı öneririm. - Tek tuşla modu açabilme rahatlığı - İstediğiniz yazı tipinde okuyabilme imkanı - Boşluksuz ve reklamsız çıktı imkanı chrome.google.com/webstore/detai… 
93. @AkademistNet sayfasının youtube hesabı:youtube.com/channel/UCbnlW… 
94. @VoiceofAcademia hocamızdan: Uluslararası Sosyologlar Derneği (ISA) üyesi 455 akademisyenin 1997 yılında belirlediği 'Yüzyılın Kitapları' listesi Her akademisyen beş kitap ismi vererek liste oluşturulmuştur. isa-sociology.org/en/about-isa/h… 
95.@VoiceofAcademia hocamızdan: Alıntı nedir? Nasıl yapılır? Atıf nedir? Nasıl yapılır? Atıf yapılacak yerde alıntı yapılması, Alıntı yapılacak yerde atıf yapılması sıkla görülüyor. Bu ikisinin kullanım amacını ve farklarını iyi özümsemek gerekiyor. iienstitu.com/blog/alinti-ne… 
96.@VoiceofAcademia hocamızdan: Open Selected Links
Bu harika uzantıyla Google aramasından sonra veya herhangi bir site içerisindeki açılabilir linklerin tamamını veya seçtiğiniz kadarını tek tuşla ayrı sekmelerde açabilirsiniz.
chrome.google.com/webstore/detai… 
97.@VoiceofAcademia hocamızdan: Chrome Remote Destkop Bu uygulama ile PC ekranınıza telefonunuz ile ulaşabilirsiniz. Uzandığınız yerden PC üzerindeki işlemleri gerçekleşitirmek için çok güzel bir uygulama. Ben çok beğendim :) play.google.com/store/apps/det… 
98. İstatistik hesapları hakkında zorluk çekenler için bu floodda istatistik hesaplamalarını kolaylaştıracak ücretsiz siteleri açıklayacağım.
99.@Cenk_Akademi hocamızdan :Dünyadaki tüm ücretsiz bilim seminerlerini ihtiva eden site. Gerçekten güzel yapmışlar. researchseminars.org 
100.@Cenk_Akademi hocamızdan: Akademik çalışmalarınızda kaynak taramasında kolaylıklar sağlayacak siteler üzerine bir flood yapacağım. Muhakkak bilmediğim siteler olacak, yorum bölümünden iletirseniz onu da listeye ekleyebilirim.
101.Yüksek lisans Tez Yazımı Oynatma Listesi: youtube.com/playlist?list=… 
102.Lisans Tez Yazımı Oynatma Listesi: youtube.com/playlist?list=… 
Umarım Herkese bir nebze olsun yardımım dokunmuştur. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bilimle kalın ve @Akademikgelisme hesabını takip almayı ve youtube kanalına abone olmayı unutmayın 👇👇
youtube.com/channel/UCoC9Z… 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Makale Çeviri Siteleri

İngilizce Yazılan Metinlerde Hataları Bulma

Literatür Taramasına Yardımcı Web Uygulamaları